Takimet Vjetore të Odave Ekonomike Britanike (BCC)

Gjatë ditës së sotme, Ambasadori Kapiti, së bashku me përfaqësuesit e BCCK-British Chamber of Commerce in Kosovo, Byrosë Kosovare të Sigurimeve, si dhe përfaqësuesit e bizneseve lidere nga Kosova përcollën punimet e Takimeve Vjetor të Odave Ekonomike Britanike (BCC). Kjo konferencë e karakterit ndërkombëtar sjellë në një vend biznese nga mbarë bota, të madhësive të ndryshme dhe […]

Takimeve Vjetor të Odave Ekonomike Britanike (BCC)

Gjatë ditës së sotme, Ambasadori Kapiti, së bashku me përfaqësuesit e BCCK-British Chamber of Commerce in Kosovo, Byrosë Kosovare të Sigurimeve, si dhe përfaqësuesit e bizneseve lidere nga Kosova përcollën punimet e Takimeve Vjetor të Odave Ekonomike Britanike (BCC). Kjo konferencë e karakterit ndërkombëtar sjellë në një vend biznese nga mbarë bota, të madhësive të […]

Kosova përgëzon Ambasaden e Re në Mbretërinë e Bashkuar

Së shpejti në shtëpinë e re dhe të përhershme të Republikës së Kosovës – në Mbretërinë e Bashkuar. Si gjithnjë, dyert tona do të jenë të hapura për mërgatën e cila gjithmonë ka kontribuar dhe vazhdon të kontribuoj për Kosovën. Marrëdhëniet me Mbretërinë e Bashkuar do të forcohen edhe më tej – Urime Kosovë!   […]

Sot në Dublin – Takimi me Presidentin e Irlandës Michael Higgins

Sot në Dublin pata nderin t’i dorëzoj Presidentit të Irlandës, Michael Higgins, në ‘Áras an Uachtaráin’ (Shtepia e Presidentit në gjuhën irlandeze), kredencialet si Ambasador jo rezident i Republikës së Kosovës në Irlandë. Përcolla përshëndetjet e përzemërta të Presidentes së Republikës së Kosovës Dr. Vjosa Osmani-Sadriu si dhe mirënjohjen e qeverisë së Kosovës për përkrahjen […]

15 vjetori i shpalljes së Pavarësisë së Republikës së Kosovës

Në kuadër të aktiviteteve të ndryshme që u shënuan gjatë muajit shkurt për nder të 15 vjetorit të shpalljes së Pavarësisë së Republikës së Kosovës, mbrëmë Ambasada e Republikës së Kosovës në Londër organizoi koncert me muzikë klasike duke përmbyllur kështu aktivitetet e saj të këtij përvjetori jubilar.   Ky koncert u organizua enkas për […]

Ambasada e Republikës së Kosovës në Londër shënon 15 Vjetorin

Për nder të 15 vjetorit të shpalljes së pavarësisë, Ambasada e Republikës së Kosovës në Londër ka filluar shënimin e kësaj date jubilare me pritje të korit diplomatik, miqve që kontribuuan në këtë arritje tonë historike, si dhe përfaqësues të ndryshëm nga qeveria Britanike. Ambasadori Ilir Kapiti, duke i falënderuar të pranishmit për pjesëmarrje ka […]

Mbrëmja Madheshtore e Royal Family

Mbrëmë kisha nderin që të merrja pjesë, së bashku me familjen time, koleget (Albana dhe Liridona) dhe anëtarë të korit diplomatik këtu në Mbreterinë e Bashkuar, në koktejin e fundvitit të organizuar në Pallatin Bakingham këtu në Londër. Falemnderimet tona të përzemërta Mbretit Charles III dhe Mbretëreshës Konsort për ftesën dhe një mbrëmje madheshtore @RoyalFamily […]

Vizita e Kryeministrit të Republikës së Kosovës

Kryeminsitri ka cituar në postimin e tijë ne Facebook “Në vizitën time në Londër, takova Ministrin e Punëve të Jashtme të Mbretërisë së Bashkuar, James Cleverly, të cilin e urova për detyrën e re. Biseduam për marrëdhëniet tona dypalëshe, si t’i forcojmë ato edhe më tej, si dhe për avancimin e bashkëpunimit rajonal. Në Parlamentin […]